« Kiwi's | Main | Krekel »

Verwijderen

verwijderenL.jpgVorige week was het weer raak: de Ymere Sticker Brigade kwam langs en plakte verwijderingsstickers op de paar spulletjes die tijdelijk in mijn gang staan te wachten op bestemming. Mijn gang. Uit het zicht, niemand in de weg, netjes tegen de muur, geen zooitje.
De architect van dit grote nieuwbouwcomplex mag ons, de bewoners van zijn geesteskind, nog drie jaar verbieden een wasrek of bloemenbak op het balkon neer te zetten. Vanwege het architectonisch beeld dat daarmee verstoord zal worden. Het schijnt dat hij eens in de zoveel tijd zelf langsrijdt om dit te controleren. Dus buiten mijn huis rijdt een overspannen architect rond, en binnen in het trappenhuis doet men creatief met stickers.
Ik ben een vredelievend mens, dat durf ik rustig van mezelf te zeggen. Van mij mag veel, binnen de grenzen van fatsoen en als je iets gewoon vriendelijk vraagt. Het is maar een paar keer per jaar dat ik compleet uit m'n dak ga en dat is voor niemand leuk. Vaak heeft dat te maken met overschreden fatsoensgrenzen, kleinerend gedoe of ordinaire hufterigheid. Als je het eenmaal echt hebt verpest, dan gaat het ook niet meer over. Lange rek en rek eruit, dat werk. Dat is zo ongeveer nu.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/709