« Verwijderen | Main | Film »

Krekel

krekel.JPGHet huis waar ik ooit woonde maar nog vaak kom heeft een tuinachtig iets. In elk geval een plek om pompoenen te kweken, dahlia's te planten en genoeg groen voor een echte tuinslang. Ergens in deze nieuwbouwsetting is een loopbrug en onder die brug huist een zwaluwstel met kleintjes. Iedere keer als ik er ben kijk ik naar het nestje, de rondvliegende ouders en de ukkies met oranje opengesperde bekjes. Het kwettert harder dan twitter en het is mooi.
Gisteren zat ik op een van de door de woningbouw verstrekte bankjes naar het nestje te kijken toen ik ineens schraap hoorde. Schraap en prrrrt en tjilp en god, wat is het moeilijk om een geluid te omschrijven. Het geluid van zon en hoog gras, van rust en rozig. Het geluid van een tent die niet goed vastgeharingd is omdat het toch nooit gaat regenen, van afwas in een teiltje, van wijn en water aan een wiebelend tafeltje. Van lavendel, een sjokkende campingbaas en z'n vrouw in zo'n schortjurk met een vestje erover.
De krekel zat naast me op het bankje en wreef flink met z'n achterpoten tegen elkaar. Schraap. Prrrrrt. Tjilp. Ik hoefde alleen maar m'n ogen dicht te doen en ik was waar ik wilde zijn. In plaats daarvan maakte ik een foto. Stom.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/710