« Nijmegen | Main | Spermavangen »

Trein

trein1L.jpg
In de trein zat een vrouw met haar minidochter. Er was een omleiding, de hele reis zou minstens een uur langer duren. We baalden maar de vrouw naast ons maakte ons de hele omweg lang deelgenoot van wat er intern aan de gang was. Ze probeerde zo verstandig te doen, het te laten gaan, zich neer te leggen bij de verlengde reis en haar dochtertje te vermaken. Maar het ging zo.

Jee zeg, we zitten nu dus een uur langer in de trein! Dat is niet leuk he? Nou ja, we moeten er maar het beste van maken. Er zit nog een kleurboek onderin je rugzak, wil je kleuren?
...
Godsamme. Een uur langer, even oma bellen: ja hallo mam, we komen een uurtje later, ja niks aan te doen he? Ik bel als we er zijn. En weer verder: hadden we nou die andere trein maar genomen! Dan hadden we niks met die omleiding te maken! Arme oma, als ze nou maar niet in slaap valt. Maar we kunnen er niks aan doen he schatje, niet op de banken kleuren hoor, gewoon in het boek.
...
Schatje, wil je niet alles uit je rugzak halen? Direkt moeten we halverwege nog overstappen want dat gaat vaak zo met een omleiding. Dan hebben we echt geen tijd om al je spullen te verzamelen. Als je iets nieuws wil doen moet je het andere weer terugstoppen. Kom maar hier met die stickers, die doe ik er vast in, als we dan in een andere trein moeten zijn we op tijd. Anders duurt het nog veel langer. Maar we zitten hier lekker he? Kijk, koeien en schapen!
...
Ik had het gewoon kunnen weten, altijd als wij met de trein gaan dan is er wat. En dan moeten we straks ook nog met de bus en missen we de aansluiting. Weer een half uur wachten. Waarom heb ik nou die andere trein niet genomen? Mamma is een domme mamma. Maar ja, we houden de moed erin he schat, wil je een appel?
...
Weet u mevrouw, ik heb al vaker gebeld met de NS, dat die aansluiting tussen deze trein en de bus niet werkt. Maar ja, daar luisteren ze natuurlijk niet naar. Ach, je doet er niks aan he, je moet je er gewoon bij neerleggen. Moet u ook nog ver?

Dat uurtje langer duurde best wel lang.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/620

Post a comment