« Amsterdam - Antwerpen | Main | Helicopter »

Wim versus Billy

billyL.jpg
Ja, u weet allen vast nog wel van Wim de Kip. Ja toch? Wim de Kip die hier perse moest komen wonen, ook al had ze een jongetjesnaam en zou ze worden vermorzeld door twee jonge katers.
Het hele Wim de Kip-verhaal verschoof wat naar de achtergrond, maar zodra ik het komende bezoek aan de vogeltjesmarkt in Antwerpen van wat illustraties voorzag, kwam natuurlijk de hele ellende weer voorbij. Hela! Daar in Antwerpen op die markt hebben ze heel veel Wimmen! En die nemen wij niet mee naar huis! was mijn voorbereidende bijdrage.
Er waren inderdaad heel veel Wimmen en allemaal even zielig. Er waren ook snoezige konijntjes en die vooraan was het konijn dat hij altijd gewild had. We waren niet te vermurwen en sleepten ze mee naar een scharrelmarkt ergens in een obscuur steegje. Het voordeel van met je ex op vakantie gaan is dat hij al honderd jaar weet dat jij die scharrelmarkt heus zelf wel had ontdekt en dat er geen ontkomen meer aan zou zijn. Zodoende zijn zwaaiende armen: hier is een scharrelmarkt, zullen we daar even in?
Op die scharrelmarkt vond ik Billy. Billy de Vis, die ik al zo lang zo graag wilde en zijn diensten voor 3 euro aanbood. De vrouw die hem verkocht zei nog dat hij een beetje kapot was maar wat er precies kapot was, daar kwam ik later pas achter. Toen ik verguld van mijn aankoop in mijn hotelkamer zat te glimmen en Billy niet ophield te zingen dat hij to the river genomen wilde worden en dat ik niet hoefde te worryen maar vooral happy moest zijn, werd een en ander duidelijk. De off-knop deed het niet meer. Iedere keer dat Billy zachtjes wordt aangeraakt of in de buurt van een trilling staat, begint hij de klepperen en te zingen.
Billy de Vis heeft ons van de fatale aankoop van Wim de Kip of Pluis het Konijn afgehouden, en nu broeden wij nog op een plek in dit huis waar Billy op verzoek zijn kunsten kan vertonen en niet bij de eerste de beste dichtgeslagen deur of doorgetrokken wc als een gek begint te zingen dat hij naar de rivier wil. Goeie schroeven en een stabiele omgeving. Ik vermoed ergens op de gang.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/595

Comments

Hahahaha, wat een koop!

Achter in de kelder, anders begin ik nooit meer over huizenruil.

@Irene: ach gossie, en hij is nog wel zo lief;-)

Post a comment