« Eindelijk | Main | Is this the way »

Accept

petplanL.jpgToen de twee poezenbeesten mijn huis betraden volgde al snel het eerste bezoek aan de dierenarts. Niets ernstigs, wel kostbaar. De dierenarts gaf me een folder over een dierenverzekering mee, dat leek haar wel handig. Poezen zijn duur, dat is gewoon zo. Ze eten je de oren van de kop, mollen her en der een meubelstuk, poepen voor heel veel euri kattenbakken vol en hebben wel eens wat, waarvoor ze naar de dokter moeten. Nou is dat allemaal niet zo erg, zoiets weet je als het gepluis in huis haalt. Maar ik moet toegeven dat die paar bezoekjes ter verbetering van hun gezondheid mij een kleine hartverzakking bezorgden. Dus de folder van de dierenverzekering werd grondig bestudeerd en uiteindelijk ingevuld opgestuurd. Zo. Laat maar komen, die castraties, chips en dat pilletje tegen algehele malaise.
De dierenverzekering zou worden betaald met twee acceptgiro's die inderdaad keurig in de bus vielen en verhuisden naar de stapel nog op te ruimen zooi op mijn keukentafeltje. Op dat tafeltje liggen ook nog wel eens oude kranten. Voor de kattenbak, juist.
Vorige week sloeg ik aan de administratie en bedacht me op tijd dat die twee acceptgiro's nou echt van het keukentafeltje naar de internetbankier moesten. Geen acceptgiro's te bekennen. Wel een wat uitgedund stapeltje oude kranten en verderop twee schone kattenbakken. Ik wierp een blik in een van de poepdozen en ontdekte een stuk geel papier met cijfers. Oh.
De dierenverzekering bleek ook telefonisch benaderbaar en ik besloot om maar gewoon de waarheid te vertellen. Het had ook wel iets grappigs, acceptgiro's voor de dierenverzekering in de kattenbak en die mensen kennen mij toch niet. Ofzoiets. De mevrouw aan de telefoon bleek onverstoorbaar. Na mijn wat lacherige poging de humor er in te houden zei ze droog: In de kattenbak zei u? Nee, daar horen ze niet. Punt. Of ze hoort vijf keer per dag dat hun acceptgiro's als wcpapier dienen, aangevreten zijn door het te verzekeren konijn of verscheurd door een puppy en kijkt nergens meer van op. Of ze denkt eigenlijk: die vrouw is niet goed snik, maar laat dat niet merken. Als ik aan die telefoon had gezeten had ik me niet kunnen beheersen; In de kattenbak?? Hoe krijgt u dat nou voor elkaar? Maar misschien moet ik maar niet meer op een kantoor gaan werken.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/536

Comments

He gat, zo'n droogkloot aan de lijn. Ik vind het wél grappig, hahaha. Maar uiteindelijk toch kunnen regelen? Of moest je de kattebak induiken? Haha. Verstrooid is een mooi woord in dit geval. ;)

Poezen, poezen en nog eens poezen....

Oh man, ik (en iedereen die ik ken die secretaresse is) had me dóód gelachen als ik die telefoniste was, maar sommige mensen hebben blijkbaar geen gevoel voor humor. Jammer... * gniffelt nog wat na *

Oh. Hier gleden 2 dierenartsrekeningen in het kattenmandje & ook daar werd hartstochtelijk overheen geplast; het mandje staat inmiddels buiten & ik mocht de eerstvolgende keer gewoon de schade erbij pinnen; overigens kan zo'n verzekering aan deze kant van het land niet uit en is de enige bij wie het wel uit kan een hond die stamt uit de tijd dat er nog geen verzekeringen waren;-)

Zalig! Als iemand zo droog reageert, krijg ik geheid de slappe lach én nog meer onbegrip ;) Mijn test klopte inderdaad!

Your website is very interesting. I loved your website a lot. Thank you.

Post a comment