« Wuif | Main | Slapen »

Een boodschappenlogje!

scannenL.jpgNou sta ik erom bekend dat ik altijd nogal wat achterloop in De Techniek. Ik Twitter niet, ik heb geen Hyves-pagina, ik weet nog steeds niet hoe de mp3-speler op mijn telefoon werkt, en in mijn huis staat een gettoblastertje van veertig euri dat mij van muziek voorziet. Maar nu heb ik iets ontdekt, iets technisch nota bene, waar ik heel erg blij van word: het zelfscannen bij de AH-XXXXL.

In mijn buurt is geen Albert Heijn XXXXL, maar vorige week belandde ik ineens in dit boodschapwalhalla in een groot winkelcentrum op afstand. Bij binnenkomst is daar het bord met scan-apparaten. Het zijn kleine pistooltjes en je mag ze zelf vasthouden zonder dat je iemand kunt verwonden. We meldden ons aan bij het bord, legden het scanding in de babyblauwe boodschappenkar en gingen op weg. Ieder artikel scan je met het pistooltje en leg je in de kar. Op het scanpistool verschijnt wat je hebt gekocht, hoeveel het kost, of er korting op zit en: (hoera en in de gloria) het telt op wat je met al je geshop ondertussen al kwijt bent.
Geweldig.
Door het bliepje van het apparaat voelde ik me een volwaardig lid van het AH-kassalegioen en voor de rest leek het net alsof ik mijn boodschapgedrag eindelijk onder controle had. Er kwam geen kassa aan te pas maar een soort van inlever-afrekenmoment aan het einde van de rit. Je levert het scanpistooltje in, houdt je bonuskaart voor een scherm, je drukt op -ja, dit wil ik afrekenen-, en klaar is troela. (oh ja, je moet ook nog iets met je pinpas doen) In elk geval; geen rij, geen gedoe. Tegen de voor de zekerheid begeleidende AH-medewerkster riep ik enthousiast: spannend hoor! Ze moest lachen, waarschijnlijk was ik klant 467 van die dag die met glinsterende ogen haar bankrekening plunderde. Kortom. Ik ben best van De Techniek. Als het me zo uitkomt dan.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/490

Comments

Ik heb wel een hyves-pagina en ik twitter ook.

Maar als je mij in zo een albert heijn zet, ben ik verloren.

Ik scan alles per ongeluk twee keer en als ik er dan een keer wil afhalen wordt het voor de derde keer aangeslagen. Piep-Piep en Multi-Piep.

Het is inderdaad een fantastisch idee, het schijnt ook te werken, maar niet bij mij...

Heb uiteindelijk het apparaat maar weer teruggegeven aan dochter van de vriendin waarmee ik was, een keer of vier zo jong, maar veel sneller dan ik.

Owww ik zou me ook zo blij als een kind in een speeltuin voelen! Ik ken wel de zelfscan al, maar dat is gewoon aan het eind, bij de kassa. Het pistooltje meenemen de winkel in ken ik nog niet! Ik wil oooohooook! :D

Post a comment