« Vertrek | Main | Aankomst »

Dikkiedik

dikkiedikL.jpgHet oude huis is, ondanks de trip naar Engeland, niet helemaal onbemand. Het huis wordt nog immer bekaterd door Teun, en daar zorg ik dus voor. Naast voor dat jonge grut hier, waarvoor ik zieligheid overwin en dus keurig vier keer per dag een slijmerig zalfje in vier oogjes pruts.

Teun heeft iets blaas-en nierderigs waarvoor hij al sinds jaar en dag een speciaal dieet volgt. Het kan zijn dat ik het tijdens de bliksembezoekjes niet gezien heb, maar nu viel het me pas goed op: Teun lijkt nog het meest op een uit de hand gelopen walrus. Hij is dik, heel erg dik. Niet leuk dik, of JanJansenKinderenKater-dik, maar ongezond en alarmerend bol. Dit kan niet komen van dat anderhalve brokje of dat knetterdure zakje met verantwoord spul, Teun wordt ergens bijgevoerd.
Dus ik heb mij geworpen op het verspreiden van verzoek-brieven. Met foto.
Het verzoek gaat ongeveer zo: Ja, ik weet dat Teun heel erg lief en knuffelig is, ik zie me zijn smachtende blik voor uw voordeur al helemaal voor me, maar wilt u hem alstublieft geen voedsel meer toedienen? Dus ook niet dat ene plakje leverworst of stukje kaas. En als u zelf een kat heeft, laat hem dan niet bij dat bakje Whiskas, Tom Poes of ander gruisveroorzakende zaken.
Ik twijfel nog of ik onder zal zetten: anders gaat hij gewoon dood.
Het is allemaal goedbedoeld van die mensen, en eerlijk is eerlijk: Teun is meesterlijk in het opzetten van het zielige-kat-smoelwerk. Maar soms is lief bedoeld niet de juiste manier. Soms moeten we gewoon een enorme schop onder de kont hebben. (maar dat zet ik er maar niet in, want dat is voor een andere categorie bestemd)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/493

Comments

Zet dat er maar wel bij, dat ie dan dood gaat. Punt 1: het is waar, punt 2: dan komt het tenminste binnen bij mensen.

Inderdaad, zet dat doodgaan er zéker bij, anders denken mensen "ach, een hapje, kan best". Er zijn trouwens ook van die hangertjes die je kunt laten maken bij de dierenwinkel, ik weet dat mensen met diabetische buitenlopers die hebben laten maken, misschien dat dat ook een idee is?

Inderdaad, zet dat doodgaan er zéker bij, anders denken mensen "ach, een hapje, kan best". Er zijn trouwens ook van die hangertjes die je kunt laten maken bij de dierenwinkel, ik weet dat mensen met diabetische buitenlopers die hebben laten maken, misschien dat dat ook een idee is?

Excuses voor de dubbele post!

Anders wil ik wel achter hem aan lopen door de buurt, terwijl ik de bewoners boos aankijk en shoooo roep? Is denk ik ook heel effectief.

Ik heb een hele vriendelijke doch dreigende oproepbrief gemaakt. Er inderdaad ingezet dat hij dood kan gaan aan die lekkere hapjes. Morgen 30 x kopieeren en verspreiden. Zal mij benieuwen.

Ach, arme dikke Teun.

Hoe sneu ook, het kan wel Dikke Teun zijn leven redden. Goede daad dus, ook al voelt het wat vreemd om zo'n brief op te stellen. Hoop dat de buurt er goed op reageert.

Hoe sneu ook, het kan wel Dikke Teun zijn leven redden. Goede daad dus, ook al voelt het wat vreemd om zo'n brief op te stellen. Hoop dat de buurt er goed op reageert.

Ik vraag me af of het helpt. Mensen snappen je vaak niet of vinden het overdreven, is mijn ervaring. Beter is denk ik proberen om Teun over te zetten op Biba of Carnibest. Als hij daarvoor gaat, dan zal hij de 'lekkere hapjes' al snel niet meer zo lekker vinden. Althans dat hoor ik van kattenmensen die het gelukt is om over te zetten. Bij mij lukt het voor geen meter, helaas.

Post a comment