« Hairy Lemon | Main | Rufus 1 »

Dublin Shopping

shoppingL.jpg
Mijn gezelschap houdt van shoppen. Ik niet. En toch kwam ik met een aantal kledingstukken thuis die ik in Nederland in m'n eentje nooit had aangeschaft. Mijn gezelschap heeft namelijk verstand van shoppen; ik had zelfs een persoonlijke Dyanne Beekman om me heen, die me verzekerde dat zo'n lange trui met brede riem echt superhip en afkledend (als dat een woord is) stond. Om te shoppen moet je lopen en men, wat hebben we gelopen. Dublin heeft geen metro of tram, er scheuren alleen bussen van allerlei pluimage rond en die hebben we niet genomen. Volgens een of ander boekje was alles op loopafstand en hadden we een centraal gelegen hotel. Nou.
Na een dag shoppen, iets bezichtigen, weer verder lopen, verkeerd lopen of Grafton Street honderd keer op en neer, kon het zomaar zijn dat je eenmaal op een stoel iets voelde als: oja, ik had ook voeten!
Omdat ik met een antibioticakuur en verder er nogal doorheen vertrokken was, trok ik dat geloop af en toe helemaal niet. Maar misschien ben ik ook gewoon een watje. In elk geval had ik op dag twee al door dat ik op vakantie was en ik dus niet perse hoefde te doen wat zij deden. Op de foto boven ben ik naast een shopping mall neergezegen. Grote take-awaykoffie bij de hand, papieren zak onder de billen en maar rondkijken. Ik kwam daar tot de conclusie dat de lol van stedentripjes voor mij vooral zit (ja!) in de mensen van de stad waarin ik ben losgelaten. Niet dat kasteel of museum, niet de resten van een oud iets, niet het beklimmen van de nationale trots. Nee, gewoon mensen kijken. Hoe ze eruit zien, hoe groot ze zijn, of hoe klein als in Spanje, hoe ze praten met elkaar. Het liefst keek ik ook nog even hoe ze wonen, tussen welk meubilair en hoe groot hun huizen zijn. Maar dat kan niet. Op een stedentripje.
Mijn tussenstops op stoepjes werden trouwens volledig geaccepteerd. Als ik het zat was, en iedereen in een winkel rondhing, sms-ste ik dat ik opgehaald wilde worden uit de ballenbak. Dan kwamen ze me halen, met tassen met mooie schoenen of een nieuw vestje. En dan klepten we weer verder op een terras met van die supersonische koffies. Goed schema.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/483

Comments

Hands down, Apple's app store wins by a mile. It's a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I'm not sure I'd want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

Post a comment