« Straks | Main | Naar de stad »

Begraaf

zonnebloemL.jpgIk ging op pad richting begraafplaats met een grote zonnebloem onder de arm. Er was ons namelijk gevraagd allemaal een bloem mee te nemen. Goed gebaar. Op weg stopte ik nog even bij de huisarts. Wat leuk, heb je bloemen voor me meegenomen? Eh nee, dit is voor een begrafenis. Ga zitten en vertel, sprak de huisarts begripvol. Op Centraal haalde ik een warme chocomel bij de dames van de warme chocomel, slappe broodjes en koffie die alleen met heel veel suiker en melk te drinken is. Zo meissie, heb je bloemen voor me meegebracht? zei de oudste mevrouw van de warme chocomel. Nee, het is voor een begrafenis, murmelde ik terug.
Ik nam de chocomel en grote zonnebloem mee naar de waterkant, daar waar de rondvaartboten vertrekken en er een bankje vrij was. Ik maakte een foto van de zonnebloem, er viel toch niks beters te doen. Ik was al benieuwd hoe je dat ging doen, maar mooie foto hoor! zei een man in rondvaartkostuum achter me.
Een half uur later stopte de bus. De buschauffeur spreidde zijn armen en zei jolig: Wijffie toch, bloemen voor de buschauffeur! Wederom legde ik uit waar de bloem voor was en vroeg waar ik voor de begraafplaats moest uitstappen. De buschauffeur zei bij iedere halte: We zijn er nog niet, ik roep echt als we er zijn.
Ik liep naar de begraafplaats, ergerde me aan het betaald parkerenbord bij de ingang en ging op een stoepje zitten wachten. Er kwamen mensen, allemaal met een bloem. Rozen, gladiolen, hortensia's, takjes uit de tuin en heel veel zonnebloemen. We luisterden en huilden om verschillende dingen en op het eind legde iedereen de bloem in het graf. De zon scheen, niet te uitbundig maar net genoeg. Vervolgens verkasten we allen naar het cafe waar we het leven vierden. Wel heel uitbundig en nooit genoeg.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/479

Comments

Wat mooi geschreven

Shoe inserts are wedge-shaped inserts that fit in the heel part of a shoe, with the intention of adding lift under one or both feet for therapeutic reasons. People who suffer foot pain when wearing shoes for an extended time. Shoe lifts can reduce pain. Shoe inserts are also useful for people who would like to increase their height.

Being small is not a sin, if everybody else around you is taller, it is obvious you would desire to become taller as well.

Being shorter is not a crime, if everyone else around you is taller, it is obvious you would wish to become taller as well.

Your website is very the most informative. I loved your website a lot. Thank you.

comment

Post a comment