« Meisje | Main | Een dag om te vliegeren »

Beeldverhaal

beeld1L.jpg

Mijn oudste zoon, die van de middelbare school en alles, heeft nog wat moeite met de begrippen agenda en planning. Dat schijnt heel normaal te zijn in puberregionen, maar het zorgt hier voor nogal wat commotie en gedoe. Zo mag ik zijn agenda niet inkijken, dat is stom en hij kan alles zelf want is nu groot, maar regelmatig word ik 's avonds rond half 11 opgeschrikt door een slaperige slungel met de mededeling dat dit & dat projekt, opdracht of huiswerkding nog niet af is.
Dan heb je als ouder twee keuzes.
Je laat hem zelf voor de gevolgen opdraaien: boze juf, publiekelijk op z'n kop krijgen maar ook: een gigantische ruzie-met-moeder, net op het moment dat jij na een hele werkdag je bed in wilt rollen.
Of je helpt hem.
Omdat ik na een ruzie de eerste uren helemaal niet kan slapen, kies ik vaak voor de laatste optie. Stom, zo leert hij het nooit. Ik gooi er natuurlijk nog best een verantwoorde plan-preek achteraan, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Op dat uur en onder die omstandigheden.
Gisteren denderde hij dus weer naar beneden met fotocamera onder de arm, met in die camera fantastisch leuke foto's voor Het Beeldverhaal. Welk beeldverhaal? Nou, dat is toevallig wel een hele leuke opdracht en hij moet eigenlijk morgen af en nu heeft hij net even wat geinige kiekjes gemaakt en of ik die foto's dan even kan printen en in een mapje wil doen.
Zucht.
Het waren inderdaad hele geinige kiekjes, ik heb erg gelachen vanachter mijn computer. Maar gisteren was de laatste keer, dit kan zo niet langer. Ik ga voortaan heel pedagogisch te werk, stop er een giga portie zelfstandigheid in, laat hem oorzaak en gevolg ondervinden in plaats van te prediken, kortom: ik word een keigoeie pubermoeder.
Voor mezelf koop ik een pot kalmeringsmeuk voor de betere inslaap en zo komt alles goed. Gelukkig heeft hij het nog niet over seks en drugs.

(PS: de foto van Teun-de-huiskater is onderdeel van Het Beeldverhaal met als titel: The Killer Cat. Er kwam ook nog een plastic zwaard in voor en een broer die werd aangevallen door een poezenknuffel en verder zag ik op de foto's dat ik nodig de was op de gang eens op moet ruimen.)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/343

Comments

Dan mag ik mij gelukkig prijzen met mijn puber die wel kan plannen dus. Maar dat van de agenda, ruzie en de was herken ik wél!

Erg gelachen om de P.S. :-)

Ach ja, hij ziet er ook echt uit als een 'killer cat!'

Dat is lastig, iemand op zijn nummer willen zetten die je dan wel aan het lachen kan maken.

Misschien om acht uur even & achteloos vragen of er nog wat moet gebeuren, de volgende keer? Is softe tussenoplossing...

ohoho wat blijft teun een snoepje!

[en ik heb dit soort akkefietjes met de oudste man hier in huis die het na bijna 40 jaar nog niet geheel onder de knie heeft. En ik niet om me er niet mee te bemoeien. Nog 2 zonen te gaan.:-)]

Your blog is getting better and better! Previous posts were good, but this one is just FABULOUS.

Very well! Are you dudes agree with me? When I read it I was like: oh man!Sounds great! This is just what I was searching for! All is true, and checked, I’m sure.

Post a comment