« Herhaal | Main | Zuurstof »

Fietsfabriek

fietsfabriekL.jpgDe vrouwen op het terras hadden alledrie een baby bij zich. De een verpakt in een wipstoeltje, de anderen in sjieke kinderwagens. Op tafel lagen baby-spullen. Flesjes, rammelaars, speentjes, luiertassen. Een van de vrouwen kwam terug met drie koffie's en begon verontwaardigd te orakelen.

Soms denk ik dat er in Amsterdam alleen maar aso's wonen. Moet je nou eens kijken wat een hoop fietsen hier staan! Allemaal fietsen en overal maar neergepleurd. En het ergste is dat je in Amsterdam wel met de fiets moet! Je wilt toch ook het milieu een beetje ontlasten. Wat moet je trouwens in Amsterdam zonder fiets? Laag overvliegen of zo? Wat een klere-bende, al die fietsen hier! Je kan hier toch niet meer normaal lopen?!

De babies begonnen te pruttelen en de vrouwen braken hun kampement op. De verontwaardigde vrouw ging haar fiets vast van het slot halen. Het was geen gewone fiets, maar zo'n joekel van een Evelien-bakfiets met blommen. De bakfiets nam zoveel plaats in beslag, dat er met gemak vijf fietsen op de plek hadden kunnen staan. Van die aso-fietsen, zeg maar.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/159

Comments

oh get dat zijn de ergste. ;) met die fietsen.

Ze zijn wel leuk, en handig als jij ze gebruikt... Maar het zijn inderdaad de hummers onder de stadsfietsen!

Haha, wat een mooie vergelijking!

Your website is very the most informative. I loved your website a lot. Thank you.

Post a comment