« Trap | Main | Spelen »

Draaiboek

schriftL.jpgEr hebben altijd mensen op ons huis en de kat gepast. Ze moesten altijd lachen om mijn draaiboeken. Overal grote witte vellen papier met beschrijvingen. Hoe de wasmachine aan moet, welke brokjes de kat lust, telefoonnummers, dat het gasfornuis raar doet en wat je vooral niet moet doen. Lichtelijk overdreven natuurlijk, het waren gewone mensen die thuis ook een wasmachine hebben, en ook wel weten dat een kat geen boterham met jam eet.
Dit jaar heb ik een schriftje. Een klein schriftje met alles wat een oppas weten moet. Ik probeer het zo kort mogelijk te houden. En nou hoop ik maar dat ze het snapt. Van de tv die kuren heeft en waar je af en toe een kabel uit moet trekken. Van de kookplaat die maar twee pitten heeft. Van de kat die niet buiten het hek mag. En wat ze moet doen als hij klagelijk onder het bed gaat liggen miauwen.
Ondertussen houd ik de Franse weersvoorspelling nauwlettend in de gaten. Je wordt er niet vrolijk van, en de regenlaarzen staan al in de gang. Ik weet nog steeds niet waar we naartoe gaan, dat gaat dat kaartje voor ons bepalen. Ergens waar we niet zullen wegspoelen. Eigenlijk nog best een bescheiden vakantiewens.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/94

Comments

Sounds perfect to me. I have read this post with a great pleasure. You should write much more often.

Your previous posts were real rubbish, but this is good. This one is brilliant. Your blog is getting really better.

The microchip inside this box was outdated before I even drove it home from the store,

Your website is very interesting. I enjoyed your website a lot. Thank you.

Post a comment