« Wachtende honden-2 | Main | Sneeuw »

De onderneming

uwnummerL.jpgHet was de derde keer dat ik bij de receptie stond om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Eenmanszaak, formuliertjes, BTW-nummer, wat dingen op de computer en hopla. Had ik zo gedacht.
Maar de eerste keer in december hingen ze met de benen tot in de toegangsdraaideur, de tweede keer zag het er ook iets te gezellig uit en vandaag had ik er een middag voor uitgetrokken en zou ik niet eerder weggaan voordat ik dat papier en dat nummer in m'n handen zou hebben.
De receptiemevrouw hoefde niets te zeggen want voortvarend als ik ben stond ik voor haar en zei: ja, het is heel erg druk, dat weet ik want dit is de derde keer en ga gewoon wachten totdat ik aan de beurt ben. Ze keek me een beetje meewarig aan, mompelde nog iets als -ruim twee uur wachttijd- en gaf me een nummertje.
Ik ging in de grote hal zitten wachten, samen met heel veel mensen die met formulieren ritselden, half in slaap gesukkeld waren, achter een computer zaten of hun zesde kop koffie gingen halen uit de automaat waar je eerst een bekertje in moest zetten en dan op het knopje moest drukken. Begrijpt niet iedereen, het was een natte bende daar bij die automaat.

Het eerste uur besteedde ik aan alle folders in de ruimte. Bijna alles heb ik doorgelezen en geschift op voormij-nietvoormij. Een koffie dan maar. In het tweede uur kwam er een computer vrij en bekeek ik de website van de drukkerij die als het een beetje meezit de uitvoering van mijn eerste produktie voor hun rekening gaat nemen. Ik vond mezelf ontzettend stoer, daar achter die computer in de hal van de Kamer van Koophandel, serieus aan het werk voor iets dat uit mijn handen moet komen. Trots keek ik om me heen, maar iedereen zat stoer te doen dus ik viel helemaal niet op. Nog een koffie.
In het derde uur begon ik me te vervelen. En als ik me verveel, ga ik vaak foto's maken. Sorry, het is weinig hoogdravend en inspirerend maar zo werkt het nou eenmaal. Ik maakte een foto van de nummer-display waarop ik kon zien dat ik nog lang niet aan de beurt was. Zonder flits en bijna geruisloos.
Mevrouw! Mevrouw!! hoorde ik vanaf de overkant van de hal. Een medewerkster kwam op een holletje naar me toe gerend. U mag hier geen foto's maken. Oh, zei ik beteuterd. Daar ging mijn antiverveelplan. Dat mag wel van mij hoor, maar niet van de architect. Eh? Ja, die wil zijn ontwerp exclusief houden, sorry, ik kan er ook niets aan doen, dat ligt nou eenmaal vast.
Oh juist. Sorry mevrouw, en weg was ze weer, de medewerkster die het maar druk had met het in goede banen leiden van ons, versgebakken ondernemers.

Ik hees me maar weer op een soort barkruk en bedacht dat ik het eigenlijk maar een beetje raar vond. Ik, die het ontwerp van de architect zou willen stelen, het leek me ineens zo'n overtrokken toestand. In de OBA, een toch heel wat ruiger ontwerp, mag je fotograferen tot je een ons weegt en in een beetje normaal museum heb ik ook nooit een medewerkster achter me aan gehad. Zou het niet juist leuk zijn voor zo'n architect dat iedereen die bij de Kamer van Koophandel moest zijn en een weblog had, foto's zou publiceren van die ruimte? Het was toch tenslotte een openbare ruimte of heb ik dat verkeerd?

Afijn. Ik was aan de beurt en net toen ik in het kamertje zat, brak de sneeuwbui los. De meneer die mij tot ondernemer zou bombarderen maakte zich zorgen of hij nog wel naar huis zou komen en stuurde een sms naar zijn vrouw. Hij kreeg er een terug en las hem voor: er ligt hier al 10 centimeter! Ojee ojee, extra spaning & sensatie! Vervolgens was het inderdaad een kwestie van veel formulieren, handtekeningen en dingen in de computer en toen had ik de inschrijving in m'n handen. Hoezee! Daarna mocht ik in de sneeuw naar huis en had nog net een van de laatste trams te pakken.
Wegens de onder-constructie-constructie van mijn nieuwe website, hier vast het logo. Het logo van Dets*Design. Dat ben ik. En ik moet morgenochtend gelijk die drukkerij bellen.

logokleinL.jpg

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/637

Comments

Een dikke vette hoera voor DETS DESIGN!!!! (En een boe voor die architect, dat ook. Wat een aansteller)

Dat logo STAAT!

Mooi! En gefeliciteerd!!

Dat is dan wel handig als je zelf design-onderlegd bent, dat je ook gelijk een fatsoenlijk logo kunt designen.

Zeg nou zelf: zo'n systeemplafonnetje ga je toch meteeeeen namaken! :-)
Ik heb het ook een keer bij de bijenkorf gehad. Maakte gewoon een foto van m'n kind, want dat is nou eenmaal wat ik zo doe, en hup, meteen een dame achter me: "mevrouw...."

En natuurlijk gefeliciteerd! Welkom bij de club.

Van harte, veel succes, maar vooral veeeel plezier met je eigen zaak!

Jee ik vind het zo leuk voor je!!

Gefeliciteerd met de inschrijving! En ik vind je logo erg gezellig en erg jou.

Zou je nog wel die spelfout uit je logo kunnen halen? Productie.

Nee, want dat is expres. Bovendien, spelling?? laat me niet lachen. Alles verandert iedere 2 jaar.

Iedere 10 jaar wordt het aangepast; dat vindt ik nogal een verschil met 'iedere 2 jaar'. En die t is ook expres.

Ik vind dat als odette het met een k wil, jij je daar bij neer moet kunnen leggen.

Ik vind dat ik het best oneens mag zijn met de reden er achter. Of er iets mee gedaan wordt is niet aan mij en dat moet jij ook niet achter mijn comment zoeken.

Post a comment