« Over de baren | Main | Indian Summer Market »

Presentaaasie

BeanL.jpg
Voor de module Humanity Congress, power of the wor(l)d! (don't shoot the messenger) moet mijn oudste zoon een speech houden over zijn visie op de wereldvrede. In het engels. Alsof dat nog niet genoeg is, moet dit geheel ook nog als een ander, beroemd enzo, worden gepresenteerd. Alles draait tegenwoordig om de presentatie. Waar wij vroeger nog wegkwamen met een zweterige spreekbeurt over de hamster of het automerk Opel, wordt er tegenwoordig op middelbare scholen tegen de klippen op gepresenteerd. Als je het maar goed weet te brengen met de juiste stiltes, bewegingen, doordringende blikken en zo nu en dan een grappig dingetje, dan maakt het niet zoveel meer uit wat je zegt. Dat is de reden dat zoveel mensen zitten opgescheept met een fitnessapparaat of een airodynamisch kussen. Of dat ze zich tot hun grote schrik op een dag in een sekte bevinden. Afijn.
Om onduidelijke redenen heeft hij voor Rowan Atkinson alias Mr. Bean gekozen. Al weken wordt er aan de speech gesleuteld, worden er quotes bedacht, en vooral: hoe zou Mr. Bean het onderwerp wereldvrede benaderen. De speech is af en vandaag is het grote moment dat hij voor de hele school moet worden afgestoken. De beste zin in de speech is wat mij betreft: "I want to make people laugh, because when they laugh, they cannot fight." Geen speld tussen te krijgen.

Omdat de hele toestand als Mr. Bean moet worden gebracht, moesten er ook bijpassende kleren komen. Er werden plaatjes bekeken en al snel kwamen we tot de conclusie dat Mr. Bean niet bepaald modebewust is. Een sullige bloes, een colbertje, een stropdas en een spencer, het liefst met ruitjes ofzo. De spencer en stropdas had pappa niet in de kast hangen, maar wel een colbert en een vaag blauw bloesje. Hij trok het ensemble aan en ik sloeg stijl achterover. Het colbert van pappa paste bijna perfect, en samen met het blauwe bloesje was hij ineens een soort van man. In elk geval geen slungelige puber met dat eeuwige sweatshirt en een hangbroek onder aan z'n kont. Goeie help, dit is mijn zoon, dacht ik. Bijna vijftien jaar geleden lag hij in mijn armen de hele wereld bij elkaar te krijsen.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/612

Comments

*Slik*, wat zijn dat voor merkwaardige opdrachten op school, tegenwoordig?

Mja, of die nadruk op presentatie nu het je van het is kun je je afvragen, van de andere kant zal een tweede Balkenende ons over twintig jaar dan misschien bespaard blijven.

"Bijna vijftien jaar geleden lag hij in mijn armen de hele wereld bij elkaar te krijsen."

Snik.

Jemig, wie is die jongeman?!

Slimme keuze, die mister Bean, die zegt meestal niet zo veel. En de slappe beentjes krijg je vanzelf als je zo'n opdracht uit moet voeren. Mijn hemel wat een klus...

What the Hell??? I have to keep Refreshing the page to even be able to view the post can someone fix this issue please?

I do not believe I would be able to keep up with managing a website like this! Fantastic job and I really hope you keep up the pace.

People in every country take the credit loans in different banks, just because that is simple and comfortable.

This is great. I am gonna put this in my bookmarks before I misplace the address, I don't believe I'll ever find my way back here again otherwise

If you enjoyed this post you'll probably like this site too: http://www.winfreegiftcardsonline.com . It is a nice website for earning gift cards on the web.

Post a comment