« Egbert | Main | You dirty little rat »

Konijnenijsjes

konijnenijsL.jpg
Dit is een stukje voor Jan en Max, de zonen van Zus en Zonen. Ik weet niet hoe lang ik ze al volg, de zonen en hun ouders, maar het voelt inmiddels bekend en vertrouwd. En nu lees ik dat Jan in Frankrijk aan het koken is geslagen, pannenkoeken in een hete pan, toe maar! Ik heb nog iets koelers in de aanbieding. Ook lekker en Max kan het ook. Kijk maar.
Jan en Max, jullie moeten eerst vragen of jullie moeder een blender mee naar Frankrijk wil nemen. Want zonder blender kun je geen konijnenijsjes maken. Een blender is een machine die alles heel klein maakt, een soort hakmolen maar dan voor eten.
Dan ga je naar het bos om bramen te zoeken, of naar de markt en koop je een meloen, aardbeien, perziken of nectarines, frambozen, bananen; in elk geval fruit dat je lekker vindt. Thuis snij je dat fruit voorzichtig in stukjes, dat kunnen jullie best want als je pannenkoeken in een hete pan kunt omdraaien, dan kun je ook snijden. Al die stukjes fruit doe je in de blender en dan doe je er op het laatst wat sinaasappelsap ofzo bij. Dan wordt het prutje wat dunner. Als je de blender aan zet, moet je wel goed opletten dat de deksel er goed op zit, want anders zit de hele keuken onder de fruitprut en dat vinden jullie ouders vast niet leuk.
Als alles in de blender plat is, schenk je het fruitsap voorzichtig in van die waterijsjes-makers. Wij hebben ze bij Blokker gekocht en daar hadden ze alleen konijnenvormen (dus daarom heten de ijsjes bij ons konijnenijsjes) maar het kan naturlijk ook in andere vormpjes. Dan zet je de vormpjes in de diepvries (ze mogen niet omvallen!) en wacht je tot het bevroren is.
En dan heb je hele lekkere zelfgemaakte ijsjes!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/606

Comments

Dit logje is duidelijk niet voor mij, maar ik wil ook graag eens een konijnenijsje van jou!

Nou, dan organiseren we toch een konijnenijsjesparty? In de diepvries liggen er nog 7;-)

Leuk!
Als ik het Jan laat lezen, zal hij direct aan de slag willen. Geen blender hier, maar de staafmixer zal het ook wel doen. Ik heb zo'n beslagkom met een deksel met een gat erin, dus dat zou de rotzooi hopelijk wat beperken. Wel nog even een diepvriesje op de kop tikken hier, want die heeft even voor de vakantie de geest gegeven...

Ik zou ze gewoon ijskonijnen noemen.

You made some Good points there. I did a search on the topic and found most people will agree.

Excellent information, I've gone through this more than once and there is one thing I'm constantly doing which is over analyzing the analytics, but I believe observing the results of your work coming in to play only makes you want to do even more.

Your website is very interesting. I liked your website a lot. Thank you.

Post a comment