« Paella Ole! | Main | Leesliggen »

Griep

desinfectieL.jpgEen willekeurig huis in mijn buurt. Vinden jullie Mexicaanse griep eigenlijk ook wel gezellig klinken? Ik heb liever Mexicaanse griep dan bijvoorbeeld Groenlandse griep of Roemeense griep. Bij Mexicaanse malaise heb ik toch het idee dat een goed bonenrecept of gitaarmuziek de boel al een stuk zal verlichten. Onzin natuurlijk want griep is griep en griep is niet leuk en soms zelfs fataal.
In elk geval vroeg ik me bij het lezen van deze sticker op de voordeur af of dit gezin uitermate bang is voor welke epidemie dan ook; er een ziekte in deze familie waart waarbij elke bacterie, ongeacht het land van herkomst enorme gevolgen heeft, of dat ze gewoon niet van vieze handen houden.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/609

Comments

Kijk, als er nu iemand woont die een zwakke afweer heeft, weinig witte bloedlichaampjes door bepaalde ziekten, dan zou ik het nog wel ergens kunnen begrijpen, ware het niet dat die handen ontsmetten dan weinig zoden aan de dijk zal zetten. Een mondkapje zou dan minstens zo handig zijn. Ik denk dus dat we hier van doen hebben met een A.M. Een Angstig Mens, dat ergens wel de klok heeft horen luiden en dan bang wordt, en dan halfslachtige oplossingen zoekt die in zijn/haar hoofd heel veel effect hebben maar eigenlijk weinig uithalen. Ja. Zoiemand zal het wel zijn.

Ik vind het vooral knap hoe het eerst varkensgriep heette, en nu toch het gezelligere label mexicaansegriep heeft gekregen. Niemand wil varkensgriep, maar bij mexico denk je toch aan burrito's en zo'n sombrero, whats not to like?:)

Hehehe, die mensen van dat bordje hebben vast goon smetvrees.

@San: misschien zelfs besmettelijke smetvrees.

In Duitsland doen ze niet aan Mexicaanse griep. Daar blijven ze het gewoon "Schweinegrippe" noemen. Dat klinkt pas als een ernstige ziekte!

Your website is very great. I loved your website a lot. Thank you.

Post a comment