« Rufus in de zon | Main | Woest-Stoer »

Stranddag

tenenL.jpgOm op Blijburg te komen hoef ik maar vijf minuten te fietsen en toch lig ik er nooit op het strand. Liever fiets ik iets verder naar het kinderstrandje waar inderdaad veel kleine kinderen zijn met moeders en vaders en schepjes en een soort monotoon kindergeluid. Het is de plek waar ik rustiger in m'n eentje kan liggen, me geen zorgen hoef te maken over mijn bikini of rol van het een of ander. Maar gisteren deden we gezamelijk een stranddag Blijburg en ondanks het feit dat ik eigenlijk niet in de volle zon mag, spijbelde ik van dit dermatologisch advies, smeerde me van top tot teen in en lag. In het zand, in het water, op het handdoekje met een boek en geklets van vriendinnen om me heen. Er waren ook honden en bosbessen en ananas en nootjes en veel water. Eten op Blijburg hebben we maar niet geprobeerd, te druk en te veel, en het kampvuur hebben we niet gehaald. Daarvoor in de plaats verorberden we de lekkerste pizza ever bij Bloem op IJburg en rolden we naar huis. Het was een echte vakantiedag.
Blijft nog de vraag waarom ik de enige ben die haar teennagels niet lakt en altijd de smerigste modderhanddoek heeft.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/599

Comments

Nou, ik weet niet wat erger is: modderhanddoek of handdoek vol met bosbesvlekken.

En bovendien: zou er een verband zijn tussen die twee problemen?

Nou, nee hoor. Wel gelakte nageltjes en de verdere rit heb ik de bosbesjes veilig overgebracht:-)

Post a comment