« Blender | Main | Hond-I »

Matras

matrasL.jpgHoe koop je een fijn matras? Wel. Je gaat naar een winkel, bij voorkeur een waar ze matrassen verkopen, en gaat op alle aanwezige bedden liggen. Op zich is dat al een redelijk genante vertoning, want om een matras goed te testen moet je gaan liggen op de manier waarop je slaapt. Ik slaap als een opgerolde kat of babietje en dat ziet er in een matrassenwinkel ineens veel te knus uit. Sommige matrassen vallen gelijk af, te hard, te zacht of ligt gewoon kut. Dan blijven er altijd een aantal over die wel zouden kunnen. Meestal is er ook een matrassenmeneer die een verhaal houdt over hoe persoonlijk een matras is en dat alleen jij kunt voelen of iets goed ligt. En al die meneren vertellen dat je een derde van je leven in bed ligt, wat ik altijd een nogal verontrustende gedachte vind. Na veel getest en nepgeslaap kies je dan uiteindelijk een matras, propt het in de auto en hoopt er verder het beste van.
Dat deed ik dus allemaal en sinds een tijd lig ik op mijn spiksplinternieuwe keiharde gevangenismatras. De rugpijn was volgens mijn hoofd te danken aan gesjouw met verhuisdozen, meubels en het heen en weer verplaatsen van de verftrap. Maar ik heb eigenlijk gewoon verkeerd gekozen, ik kan net zo goed rechtstreeks op het beton gaan liggen.
Na nu vier nachten op de bank te hebben doorgebracht, kan ik niet meer lopen van de rugpijn. De huisarts gaf me een pilletje waardoor mijn rug weer kan ademhalen en sprak streng dat als een bank beter ligt dan een bed, er iets gigantisch mis is. Of ik dus als de sodemieter een nieuw matras wil kopen.
Zucht. Gaan we weer.
Zouden er matrassenwinkels zijn waar je een halve dag mag doorbrengen? Met een boek en een kopje thee van bed naar bed?

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/439

Comments

Sjezus. Dure grap, die matrassen.
Schoenen, daar kun je je ook zo mee vergissen, ik heb ook een peperduuur paar staan 'dat nog wel op zou rekken'.

Ja, die zijn er wel, maar die zijn echt megaduur. Hoewel rugpijnvrij je natuurlijk heus wat waard is. Iemand die ik ken had een ultraduur Tempur matras gekocht, die zich naar je lichaam zou voegen. Die moest ook weer retour wegens rugpijn. Ellende is het! Dus succes en van je helahola-houd-er-de-moed-maar-in!

Kun je niet bij de thuiszorgwinkel een medisch matras krijgen ofzo?

Volgens mij zeggen ze bij de thuiszorgwinkel: koop nou eerst maar eens een fatsoenlijk matras, dan gaat die rugpijn ook wel over;-)

Wij hebben een superfijn matras gekocht bij Ikea. Ook genant, bij Ikea matrassen proberen, maar er zijn in ieder geval geen meneren die iets willen vertellen en als je op een doordeweekseochtend gaat valt het ook wel mee met het bekijks....

Volgens mij moet je even terugdenken aan je oude matras, die van voor de rugpijn en zo'n soort zoeken. Of zeggen tegen de matrassenmeneeren dat je op zo'n soort wel kan slapen. (niet alle verandering is goed:-)) Op kamp was nacht één op een dundoorzakmatrasje niet zo erg, moe dus snel weg. Nacht twee bleek dat ik er helemaal niet normaal op inslaap kon vallen en heb de dus de vroege vogeltjes vervloekt en een nachtje niet geslapen. (ja, ik heb ook een verhaaltje over een slecht matras:-))

Wat ik van matrassen weet is dit: hoe zwaarder je bent, hoe harder je matras moet zijn. Maar in mijn geval gaat dat dan weer niet op, ik kan niet tegen zachte matrassen, dan verkreukel ik 's nachts en moet ik mezelf uitdeuken in de ochtend. Dus hm, geen zinnig woord over te zeggen vrees ik. Inderdaad naar je oude matras kijken. Ah, kijk aan: http://www.matras.info/ Misschien helpt dat. :)

Your website is very interesting. I loved your website a lot. Thank you.

Post a comment