« Verjaardag | Main | Mekkie »

Hulp

doktermuurL.jpgJaren werkte ik in de hulpverlening. Jaren ben ik door elkaar geschud, bekeken, belicht, geanalyseerd en bijgeschoold. In de hulpverlening ben je immers zelf het instrument zoals dat zo mooi heet, en het is niet de bedoeling dat je je eigen levenswandel plakt op degene tegenover je. Het gevolg van al dat gestudeer en zelfonderzoek is, dat je in geval van hulp voor jezelf, sneller het boek of de strategie doorziet die jouw hulpverlener voor jou in petto heeft. Lastig. Daarom hou ik hulp voor mezelf altijd maar een beetje af, en hobbel ik met een batterij slimme vriendinnen door mijn bergen en butsen.
Maar nu ontkom ik er niet meer aan. Dat vond de bedrijfsarts en ikzelf stiekem ook. De grap is dat ik ooit best veel vrouwen geholpen heb door een scheiding heen te ploegen, maar wist ik eigenlijk veel. Hoe het voelde bijvoorbeeld. Hoe je soms voor je uit kunt zitten kijken, alle praktische zaken keurig geregeld maar wat nu? Hoe ziet dat nieuwe leven er eigenlijk uit? Wat gebeurt er met je kinderen en hoe wordt dat nieuwe leven dan voor hen? En hoe past de nieuwe meneer-die-toch-echt-blijft hier allemaal in?

Kortom. Hulp. Deze week gelijk maar huplakee. Ik ken haar niet maar heb haar wel zien rondlopen toen de dokterspraktijk nog mijn buur was. Een grote vrouw met een vrolijk hoofd. Een vrolijk hoofd is goed, ik hoop dat ze ook van zwarte humor houdt.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/435

Comments

Tja, scheiden komt zo veel voor, maar het is me toch ingewikkeld. En dan heb ik het nog alleen maar van horen zeggen...

(overigens kunnen we de foto's niet zien...)

Foto's niet zien? Hm. Daar ga ik eens even naar kijken. Zenks.

Wel fijn voor je dat er een nieuwe-meneer-die-toch-echt-blijft is.

Ja, het schijnt echt te bestaan, ook in mevrouwenvorm;-)

Your website is very interesting. I liked your website a lot. Thank you.

Post a comment