« Hond-II | Main | Geen Hollandse Taferelen »

Hond-III

ezraL.jpgIk kreeg een logeerhond voor een dag. Ik weet niks van honden, ik ben van de katten. Maar deze hond zou supermakkelijk zijn en anders moest hij een dag alleen blijven en dat is zielig. Voor honden dan, katten doe je volgens mij een groot plezier door ze met rust te laten.
De hond bleek een halve herder maar dat zag ik er niet zo aan af. Hij vond mijn huis maar raar en toen zijn baas wegging was het allemaal Niet Leuk Meer. *Jank*. Ojee. Ik wist nog van jaren geleden dat je gejank moet negeren; als je gejank beloont met aandacht, denken honden dat er echt iets aan de hand is.
Ingewikkeld volkje, honden.
Omdat ik niets van honden weet, loste ik het maar op de kattenmanier op: dekentje op de bank, hond er op, ik ernaast en samen slapen. De kattenmanier bleek te werken, het gejank hield op, en zo deed ik ook nog eens een bijslaapdutje na weer een nacht op het crisismatras.
Honden en kinderen is weer een ander verhaal. Zo'n schoolplein is niks voor een logeerhond. Dus snel naar huis, onderweg al bakkeleiend wanneer hij de hond nou mocht vasthouden. Niet, want ik had zelf net de uitschuifriem een beetje door, en ik zag mijn kind al achter de hond aan waterskien, recht de straat op. Tweede kind kwam thuis, trok zich van geen enkele hondenetiquette iets aan en omhelsde hem eens flink. Hond verliefd op kind en kind verliefd op hond.

Halverwege de middag had hij zich bij het logeren neergelegd. Hij rekte zich eens uit op zijn dekentje op de bank, sliep nog eens een uurtje en liep me goddank niet overal meer achterna. Ik vind honden heel erg leuk, maar ik weet nu weer waarom ik meer van katten hou. Katten hebben hun eigen leven, en daar mag jij zo af en toe bij. Voor honden ben jij hun leven. Honden lijken nog het meest op peuters. Waar is mamma? Drentel drentel er achteraan. Katten lopen je alleen voor de voeten als ze vinden dat er te weinig in hun etensbakje zit. Voor de rest vermaken ze zich het meest in hun eentje, of met jouw schoot als dat hen zo uitkomt.

De logeerhond mag vaker komen logeren. Dat vinden de kinderen ook. Gisteren ben ik even langs de dierenarts gefietst om te vragen hoe zielig het is om een kleine kat te nemen in een appartement zonder buitenruimte. Dan moet je er twee nemen, zei de dierenarts. Katten zijn sociale dieren en dan hebben ze elkaar. Katten zijn sociale dieren, hm. Na een dagje logeerhond had ik juist besloten dat katten prettig asociaal zijn. Ik denk nog even na of ik straks twee kleine bolletjes uit de gordijnen wil plukken.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/442

Comments

wij dachten er goed aan te doen om twee katren (nou ja 1 kat en een kattinette) te nemen voor elkaars gezelligheid. Ik heb nog nooit zo'n blije kattinette gezien als toen kat dood was. Maar goed, dat kan een incident zijn. Kattinette heeft nog 4 jaar genoten als een prinsesje.

Honden zijn inderdaad een volk apart als je katten gewend bent. Ik heb trouwens altijd gehoord dat katten solitaire dieren zijn en over het algemeen liever alleen wonen, maar misschien hangt dat ook van de kat af. Ik heb er (wegens aanloop) twee, die zijn dikke vrienden, maar ik ken zat mensen die er eentje hebben die ook zeer gelukkig is. :-)

Destijds ook bewust twee katten tegelijkertijd in huis genomen (het asiel biedt volop keuze). Kan het je aanbevelen. Was een groot succes. Zowel voor hen als voor ons.

Your website is very great. I liked your website a lot. Thank you.

Post a comment