« Negen | Main | Q-day »

Top

bovenL.jpgFamiliebezoek!
Er waren supersonische frisbees en waterpistolen, en een heel leuk spel waar nog geen rust voor was. Er was taart en thee en snoep in schaaltjes. En: er was een Hele Grote Groene Vinger mee. Dus ik kreeg zaai-les en sproei-les en leerde waarom zaadjes contact met de aarde moeten hebben en je de boel dus goed moet aandrukken. Daar moesten wij nogal hard om lachen, om dat contact-met-de-aarde. Wij komen uit een Vrije School-verleden moet je weten. Ik ben de enige die niet de geneugten van euritmie heeft meegekregen, maar mijn zusjes hebben bewogen tot ze er bij neervielen en leerden de Franse vervoegingen al springend in de rondte. Ooit gingen mijn ouders naar een ouderavond. Ik als oudste paste op mijn zusjes, maar mijn ouders waren heel snel weer thuis. Mijn vader mopperend voorop: "het is allemaal leuk en aardig, maar je denkt toch niet dat ik op een ouderavond in een kring een olifant ga zitten nadoen hè!" Ondanks zulks zijn we alledrie goed terechtgekomen. Maar zodra er een opmerking of zin voorbij komt die maar enigszins riekt naar vaag, barsten wij in lachen uit. Sorry sofen.
Afijn.
De zaadjes hadden heus contact me de aarde en nu ga ik de hele handel eruit kijken. De Grote Groene Vinger heeft me bezworen dat zelfs ik een blauwe winde tevoorschijn kan laten toveren, dus we wachten af. Nu zit ik met een doorstoofd hoofd te soezen en droom ik van hele hagen blauwe winde, van veldjes korenbloemen en hoge stokrozen. Kan het alsjeblieft altijd zo'n beetje zomeren?

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/274

Comments

Blauwe winde is zow mooi! Wel tegen een zonnig muurtje plaatsen! Het groeit wel overal heen dus het is handige de boel een beetje in toom te houden en te geleiden.

Your website is very interesting. I enjoyed your website a lot. Thank you.

Post a comment