« Complot | Main | Stormachtig »

Grumpy

grumpyL.jpgAls veertigplusvrouw behoor ik ineens tot een interessante doelgroep. Vrouwenbladen roepen speciaal voor ons rubrieken in het leven, en er zijn televisieprogramma's over het wel en wee van levenservaring en hangende lichaamsdelen. Het leven begint bij veertig, lijken de damesbladen te beweren. Hm. Als je leven pas begint bij veertig, dan heb je iets grondig fout gedaan. En doe je bovendien jezelf tekort. Vind ik. Afijn.
Na deze hectische dag vol avonturen en levensvragen, zakte ik met mijn veertigpluslijf op de bank en zapte langs alles wat bewoog. Dat heb je vaak na een hectische dag; concentratie ver te zoeken, boeiende documentaires of zelfs het nieuws zijn te veel, maar hoera: daar was weer zo'n speciaal voor mijn soort bedacht format: Grumpy Old Women. Dieuwertje, Renate, Lenette, Anita en grumpy-geboren Ciska deden verslag van ellende rond kampeervakanties, kinderfeestjes, kokende mannen met bijbehorende keukenzooi en het verschil tussen Man En Vrouw In Het Algemeen. Verrassend.
Not.
Dat je niet van kamperen houdt heeft niets met je leeftijd te maken. Dat kinderfeestjes een bron van stress en tekortkomingsgevoelens zijn, wist ik toen ik begin dertig was. En dat mannen een puinhoop in de keuken achterlaten was in mijn studententijd al een doodordinair gegeven. Niks grumpy, gewoon rolbevestigend gekwaak op een verantwoorde bank of in fijn ingerichte woonkeuken.

Omdat iedereen waarschijnlijk vanavond heeft meegedaan aan de Nationale IQ-test (te hoog gegrepen voor vandaag, sorry) deed ik even de Grumpy Old Women test. En wat blijkt: ik ben een Blije Grumpy. Ik ben blij met mezelf, neem alle lichamelijke ongemakken voor lief, besteed geen aandacht aan iets onbenulligs als rimpels of kipfilet-armen en ik ben zo verschrikkelijk blij, dat me geadviseerd wordt vooral eens lekker grumpy te zijn. Want dat mag best. Als veertigplussoortachtigwezen-zijnde.
Je zou er strontchagrijnig van worden.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/237

Comments

Grumpy Old (wo)men is al jaren op de BBC en daar is het veel leuker dan hier. Hier springen ze verschrikkelijk van de hak op de tak en bij de BBC is er steeds één thema dat aan de orde komt. Ik hou het maar bij de BBC versie. Vind ik toch aansprekelijker.

Ze kunnen op de Nederlandse TV al dertig jaar lang niks beters dan slechte imitaties van BBC-ideeën produceren. 'Dit Was Het Nieuws' is ook zo'n geforceerde poging, bijvoorbeeld.
En dan presenteren ze het ook nog alsof ze het zelf bedacht hebben, laatst nog met een Nederlandse versie van 'Never Mind The Buzzcocks'.
Of klinkt dit allemaal erg grumpy?

Dat wat bovenstaande twee zeggen. Maar vooral: volhouden Odette! Heel goed!

op de BBC was het altijd wel leuk, maar dat meer zelfsspot of misschien zijn ze daar gewoon grappiger

Post a comment