« Tap Maddel | Main | Reclame »

Bianca

groentenL.jpgIk ben niet gauw fan van iemand, maar ik ben wel fan van Bianca Tan van AT5. Nu ik erover nadenk, ben ik eigenlijk ook fan van Leon Giesen, van Rowwen Heze, en van Bach, maar die is dood, dus kun je daar nog fan van zijn dan? Ik ben ook fan van Max Velthuijs, ook dood maar nog niet zo lang, en van Jan Wolkers. (jarig!) Volgens mij mag je van schrijvers en kunstenaars niet zeggen dat je er fan van bent, maar meer iets als bewonderaar van het werk van. Denk ik hoor, ik ben niet zo thuis in de fan-etiquette.
Maar goed, Bianca Tan dus. Bianca presenteert een kookprogramma op AT5. Eerst deed ze dat een beetje tussen de andere items door, maar nu heeft ze echt een eigen stek: Eten met Bianca.
Bianca houdt van koken en van eten, en dat zie je. Een kookprogramma wordt pas echt vervelend als het gepresenteerd wordt door een opgeblazen kok uit betere tijden, die vooral heel hard roept hoe het niet moet. Heb je niets aan als kijker, je wilt weten hoe het wel moet. Bianca doet dat. Ze staat in een steeds wisselende keuken, onder leiding van een kenner iets te brouwen. Ze snijdt zelf uien, en weet hoe je moet voelen waar de graten van een vis zitten. Bianca ziet er leuk uit, en is aardig voor de mensen waar ze op bezoek gaat. Misschien is ze thuis wel een vreselijke heks, maar dat weet ze op televisie dan goed te verbergen. Als alles klaar is, gaan de kenner en zij samen het resultaat opeten. Bianca eet niet voor de camera, ze eet gewoon, zoals jij en ik eten. Dat is mooi. Het is dezelfde gang als bij een boek, een muziekstuk of een schilderij. Je begrijpt waarom het er is, ergens in je lichaam roept het Ja! Ja! en je wil meer. Daarom ben ik fan van Bianca Tan. Ik wil altijd koken als ik Bianca heb gezien.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/169