« Kokos | Main | Dunlop »

Pers

ridderL.jpgIn de Kunstbijlage van de Volkskrant geeft Hans Aarsman zijn commentaar op een foto van Bush en Cheney. Vliegtuigje spelen. Hier staat het (scheef ingescande doch leesbare) artikel. Ik begrijp iets niet aan die foto. Het is eigenlijk niet de foto, maar het circus eromheen waar ik een groot vraagteken bij zet. We zien dus die twee mannen op dat moment, en die zien we dankzij een fotograaf, Eric Draper. Wat doet Eric Draper daar? Waarom kreeg hij toegang tot die bunker onder het Witte Huis, en mocht hij de hoge heren van de grote beslissingen volgen op een dag als 11 september? En waarom is er uberhaupt een fotograaf aanwezig bij een vergadering?
In Nederland wemelt het ook van de fotografen die politici vastleggen. Maar meestal zijn dat plaatjes van voor-en na een vergadering of spoedoverleg. Ik neem aan dat als er grote beslissingen moeten komen, je als politicus wel genoeg aan je hoofd hebt. Dat je daar geen fotograaf bij wilt hebben, maar collega's of tegenstanders desnoods. Als de besluiten genomen zijn en de vergadering voorbij, pas dan zijn de meeste politici wel bereid hun hoofd en aktetas te laten vastleggen.
Bush en Cheney staan in een bunker godbetert. Er is iets ergs aan de hand. En of ze nou vliegtuigje spelen of iets anders belanghebbends staan te doen, ik begrijp niet waarom er een plaatje van is. Ben je als president dan zo verschrikkelijk ijdel dat je iedere beweging van jezelf vastgelegd wilt zien? Of hoort het bij de Amerikaanse perscultuur dat er ook fotografen in een atoomvrije bunker mogen rondlopen? Als dit de normaalste zaak van de fotografenwereld blijkt te zijn, dan zou ik het wel fijn vinden als iemand mij even uitlegt hoe dat zo gekomen is.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/138

Comments

Even op whitehouse.gov gekeken:
My team of photographers photograph every official event on the President's schedule. We also photograph private events when invited.

Dat is voor het archief, altijd leuk voor een documentaire van de BBC of zo.

Aha! Kijk, dat is handige informatie. En toch ook ijdelheid, interpreteer ik zelf even.

Zeker, helemaal als je weet dat er na het presidentschap een speciaal museum mee opgevuld moet worden...

hm, ik werk dus bij de zeeeeer lokale overheid, en zelfs daar doen ze niks liever dan iedere scheet vast laten leggen.
het zal een voorwaarde zijn voor politicus willen worden

(nee, ik ben niet cynisch)

My opinion is that this website is one of those, created for people with a low intellect level, with a stupidest points of view ever. Seems like only retards gathered together here, to discuss their retarded thoughts. Just read there comments! Man! It’s hilarious. They all act like kids in kindergarten, but kids are even smarter!

The only thing I figured out, is that you will have a headache after reading this unreal stuff. Nothing interesting!

Your website is very the most interesting. I enjoyed your website a lot. Thank you.

Post a comment