« Slapen | Main | Aanwinst »

Lachen

serieus1L.jpgEr zijn niet veel kinderfoto's meer van mijn ene zusje en mij. Er zijn wel heel veel foto's gemaakt. En dia's en filmpjes. Zeker van mij, de oudste, zo gaat dat nou eenmaal. Maar toen liep op een dag de kelder onder water, en in die kelder lagen alle foto's van vroeger. Deze is gered. Vorige week kreeg ik het origineel van mijn moeder. Een grote foto, 40 x 50, vol vlekken en met gehavende randen. Wat een serieus kind zeg, zei ik tegen mijn moeder. Nee zei ze, een denkend kind, dat is wat anders. En vooral niet lachen, dacht ik er achteraan.
Vanaf een bepaalde leeftijd zijn er van mij maar weinig lachende foto's. Dat komt door de tanden. Vooruitstaande, scheve tanden, daar hoor je niet mee te lachen. Of dat had ik vroeger tenminste zo bedacht. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar sinds die beugel op mijn tanden zit vastgeplakt kan het me niets meer schelen. Ik lach zonder bedekte mond, want zoals de tandarts ooit zei: als ik volwassenen met een beugel zie, dan zie ik mensen die de moeite nemen iets aan hun tanden te doen. Juist. Mijn tanden staan nog lang niet recht, maar het wordt tijd dat er eens een ander soort foto's van mijn hoofd komt. Zoals deze Hij werd vlak na de serieuze foto gemaakt. Denken én lachen, lijkt me een stuk leuker.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/120

Comments

Zie ik het goed dat jouw jingste zoon wel op jouw lijkt?

Ja klopt, en hij zit half oktober ook bij de beugeltandarts;-)

Prachtig!

die tweede is echt geweldig!

Wat een kind zich al druk kan maken he? Ik herinner mij vaag dat ik op een gegeven moment ook had bedacht dat ik er lelijk(-er) uitzag als ik lachte. Dus ik lette erop dat ik dat dan ook vooral niet deed. Had ik het goed voor mekaar mee dacht ik en ik heb het volgens mij best lang uitgehouden. Totdat een jongetje uit mijn klas zei: 'jij bent altijd zo chagerijnig!'. Toen pas kwam de twijfel...

Klinkt wel ernstig eigenlijk. En mijn tanden stonden niet eens scheef.

Later is het allemaal nog enigzins goed met me gekomen ;o)

Sir, yes sir! I'm agreeing with you, but I don't think everybody do. You should not be so rude, it frightens of.

I'm supporting this idea all the way! I can not imagine who would disagree with it. On the whole - make posts like this more often.

You made some Good points there. I did a search on the topic and found most people will agree.

The loans seem to be useful for people, which are willing to organize their own career. By the way, it is not hard to get a auto loan.

Your website is very the most interesting. I liked your website a lot. Thank you.

Post a comment