« Weer | Main | Bijna »

Mondharp

mondharpL.jpgAch kijk en vergroot, het staat er echt: een mondharpfestival. Een mondharp, wat was dat ook al weer? OJA! Muziekvoorbeelden? Peter Frampton natuurlijk. Show me the money way!
Overigens is er over die loopbrug naar de ingang van het Muziek Gebouw al veel te doen geweest. Hij is steil, hij is eng, er is geen veilig houvast. Ik vraag me nog steeds af hoe een gemiddelde rolstoeler naar boven komt. Verder niets dan goeds over het Muziek Gebouw. Iedere dag weer een feest om een gebouw met allure te zien.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/83

Comments

Neeneenee, Peter Frampton speelde gitaar in combinatie met een zgn. voicebox, een slangetje dat het geluid van de gitaar in zijn mond bracht, en dat hij weer articulerend op de microfoon overbracht.
Dat articulerend effect zit ook op een mondharp, maar dat is een instrumentje waarbij een door de hand aangeslagen trillend palletje door de mond versterkt en 'gearticuleerd wordt.
Ik dacht ik zeg het even...

Ooooookeeeee. Dus dit apparaatje is niet van dat hinderlijke wheeh-wheeh-geluid. Voicebox. Welja. Hoe klinkt een mondharp eigenlijk?

Van Wikipedia:

In de volgende nummers is een mondharp te horen.

* Aphex Twin - "Logan Rock Witch" van het Richard D. James Album
* Black Sabbath - "Sleeping Village"
* Leonard Cohen - in het album Songs from a Room
* Red Hot Chili Peppers - "Give it Away" van het album "Blood Sugar Sex Magik"
* Simon and Garfunkel - "The Boxer"
* The Zutons - "Nightmare Part II" van het album Who Killed The Zutons?

Helpt dat?

Ja, had ik gezien, maar ik heb alleen the Boxer. Ergens.

Ik heb Aphex Twin en RHCP, maar niet op deze laptop. Zal morgen eens luisteren of het duidelijk te horen is, zo ja dan mail ik je wel even.

Heeeeeej, Peter Benton! Sjoooooomeeeeethewaaaaaaaayyyyyy

Ik heb die Peter Frampton vorig jaar nog bij Bospop gezien. Met een kale kop en de haren die hij nog heeft zijn witgrijs.
Dat is dan weer het voordeel van zo'n Joe Cocker (tevens op Bospop) die er al nooit uitzag als een jonge God en er dientengevolge eigenlijk ook niet op achteruit is gegaan.

Peter wie:)? Wat trouwens ook heel leuk is aan dat muziekgebouw: als je dr savus langkomt en dan is er iets aan het spelen en die staat dan met hun riug naar je toe voor een etalage-achtige setting.
Beetje brak uitgelegd maar joe noo wat aai mien!

ja, ik maak me vanuit de trein steeds zorgen over het beneden komen (veilig dan he) van rolstoelers

Appartementen Toppers, Miguel Angel. Vakantie in Estepona, Costa del Sol, Spanje. Vakantie appartementen Miguel Angel. Spanje boeken? Boek nu uw vakantie via Appartementen Toppers.

I had easy time reading your blog. But it seems now it's over :(. Man, this post sucks. I hope at least the next one won't be.

This was a fantastically written post and the pics complement the tale wonderfully! I'll send it to my friend.

While this topic can be very challenging for most people, my opinion is that there has to be a middle or common ground that we all can find. I do appreciate that you've added relevant and rational commentary here though. Very much thanks to you!

Thank you for the sound critique. Me and my neighbor were just setting up to do some research about this. I am very glad to see such great info being shared freely out there.

Your website is very interesting. I loved your website a lot. Thank you.

Post a comment