« Bah | Main | Schip »

Blootsvoets

blootsvoetsL.jpgTerwijl ik binnen zit te mopperen over de zoveelste wolkbreuk, doen ze buiten in Duitsland hele rare spelletjes. De jaarlijkse schapenrace in het Duitse Markgröningen is ditmaal gewonnen door de pas 18-jarige Jasmin Schick, zegt de Volkskrant. Schapenrace? Ik zie helemaal geen schapen. Ik zie vrouwen in jurkjes rennen door een veld. De ene helft lacht, de andere helft kijkt redelijk neutraal. Als je niet beter wist, denk je dat het fotootje gaat over een mooie zomerdag met uitgelaten jonge vrouwen in klederdracht. Maar dankzij het bijschrift weet ik wel beter. De vrouwen rennen over een pasgemaaid korenveld! Dat doen ze ieder jaar tijdens de schapenrace, al sinds 1445. Mensch, dat moet pijn doen, al die stekels in je voeten. Mooie foto, raar spel.

Comments

Rare jurkjes ook.

ik zie kansen
eindelijk een sport waar mijn eeltvoeten van pas komen

maarre

moet ik dan ook zo'n jurk aan?

Dat zijn toch gewoon arme schapen? En als ze zich in zo'n dirndl laten hijsen is er ook sprake van kuddegeest.