« Ziekjes | Main | Nog een dak »

Dak

dakL.jpgOoit zei iemand dat je vaker omhoog moet kijken als je door Amsterdam rijdt. Want dat de bovenste gedeelten van de gevels en daken van de gebouwen vaak het mooiste zijn. Op (aan, langs?) het Rokin staat een pand met een prachtig dakje. Eigenlijk gaat het me niet eens om het dakje zelf, maar om de bovenste verdieping. Degene die daar woont heeft niet alleen grappige voorramen, maar vooral een heel klein balkonachtig ding, waarvan de muren lichtblauw zijn geverfd. Er hangt een plantenbakje waar meestal rode geraniums in zitten, maar dat moeten ze blijkbaar voor dit seizoen nog doen. De ramen die uitkomen op het balkonachtig ding zijn rond. Ik hou erg van ronde ramen, in de Pijp staat ook zo'n hoekpand waarvan alles van boven tot onder rond is. Het Rokin is momenteel een ongezellige puinbak waar je moet uitkijken dat je niet van je sokken wordt gereden. Maar die bovenste verdieping van dat rare pand maakt veel goed. Ik ben zo benieuwd wie er woont, en hoe het er van binnen uitziet.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://detslife.nznl.org/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/10

Comments

erg leuk stukje

Fijn, een nieuwe webstek. Ik hou van je digi's dus ik zal hier nog vaak een bezoekje brengen. En nu mijn links aanpassen. Hop.

Ja, ik zal ook snel mijn linx aanpassen! Enne, ik zou ook zo graag es een alternatieve stadswandeling maken: bij mensen aanbellen en vragen of je even binnen mag kijken, omdat het er van buiten dusdanig interessant uitziet dat je onbedwingbaar benieuwd bent naar hoe het binnen is!

Ethas buy viagra bali Dalynus

Your website is very the most interesting. I loved your website a lot. Thank you.

Myrerur buy levitra online, sheet, Galluania

Asianon order meridia, java, Tiracaea

Estosia buy meridia no prescription, mig, Anglundis

Actandion buy lorazepam online, howl, Perantene

Mytanand cheap tramadol, void, Chinarcias

Myrerur buy zolpidem, wordy, Albitas

Eragaea generic ambien, moaning, Afragas

Post a comment